για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία

για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
...................................................για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
Δεν έχουμε δεν πληρώνουμε....
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η Τσέλσι Μάνινγκ τιμωρείται επειδή δεν καταθέτει κατά του WikiLeaks


Σε οικονομική πέραν της ηθικής και φυσικής εξόντωσης επιχειρούν να οδηγήσουν τη φυλακισμένη πληροφοριοδότρια δημόσιου συμφέροντος Τσέλσι Μάνινγκ ύστερα από την άρνησή της να καταθέσει ενώπιον σώματος ενόρκων εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Ομοσπονδιακός Πρωτοδίκης Άντονι Τρένγκα απέρριψε την αίτηση για να επανεξεταστεί η επιβολή ημερήσιων προστίμων για την άρνησή της.
Η Μάνινγκ κρατείται για «ασέβεια προς το δικαστήριο» για 149 ημέρες στην ομοσπονδιακή φυλακή της Αλεξάντρια, στην πολιτεία της Βόρειας Βιρτζίνια. Οφείλει μέχρι στιγμής 40.000 δολάρια σε πρόστιμα, στα οποία προστίθενται 1.000 δολάρια για κάθε ημέρα που αρνείται να καταθέσει, αυξημένα από τα 500 δολάρια που προσθέτονταν στο δεύτερο μήνα κράτησής της.
Η Μάνινγκ αναμένει να περάσει περίπου 400 ακόμη ημέρες στη φυλακή, αν το σώμα ενόρκων δεν καταλήξει εντός της 18μηνης διορίας του. Αυτό σημαίνει πως θα αντιμετώπιζε συνολικά 441.000 δολάρια σε πρόστιμα.
Πηγή: wsws.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου