για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία

για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
...................................................για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
Δεν έχουμε δεν πληρώνουμε....
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα θα γίνουν ποτάμι που θα καταλήγει στο Σύνταγμα ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου



Αγανακτισμένοι πολίτες από όλη την οργανώνονται και οργανώνουν μαζική προσέλευση στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα καταστρώνεται στρατηγικό πλάνο για τον αποκλεισμό της Βουλής, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και να δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα που θα περικυκλώσει το κοινοβούλιο την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της  διαδικασίας ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης.Ομάδες περιφρούρησης από «Αγανακτισμένους»έχουν συσταθεί για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβοκάτσια, ενώ οργανώνουν την αμυντική θωράκιση της πορείας τους σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς.




ΟΙ Αγανακτισμένοι Θεσσαλονίκης καλούν τους αγανακτισμένους απ’ όλες τις πόλεις τις Β.Ελλάδας να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούν  σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα με το σύνθημα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!Θα αναχωρήσου με λεωφορεία από λευκό Πύργο(Θεσ/νίκη) την Τρίτη 28/6, 22:00 για να επιστρέψουν (με την νίκη!) Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του Λευκού Πύργου μέχρι και δυο ώρες πριν την αναχώρηση.Στη Λαμία δηλώνουν ονόματα προκειμένου να μισθώσουν λεωφορείο που θα τους φέρει στο Σύνταγμα.

 Επίσης, όσοι τελικά έρθουν, θα έχουν λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την αντιμετώπιση των χημικών.ΣτοΣύνταγμα, πάντως, πολλά  χρησιμοποιημένα χημικά (από τις 15/6) έχουν κρεμαστεί ως «διακοσμητικά» αναμνηστικά σε πολλά σημεία της πλατείας. Χαρακτηριστικότερο ίσως το κείμενο που συνοδεύει ένα από αυτά: «Με λένε 515 CS. Ετος κατασκευής 1981. Με έριξαν μέσα στο ΜΕΤΡΟ», ενώ παραδίπλα βρίσκεται ένα στεφάνι και η επιγραφή: «Η Σπάρτη είναι εδώ».
Στη Θήβα πάλι, η συνέλευση των εκεί αγανακτισμένων αποφάσισε τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από πολιτικά γραφεία βουλευτών του νομού με πανό, αφίσες και συνθήματα.

Κομβόι από τον Μοριά
Οι «μοτο-αγανακτισμένοι» Πελοποννήσιοι, εκτός από τις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προγραμματίζουν να φτάσουν την Τρίτη στην Αθήνα με κομβόι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα ξεκινήσει «παραμονή της μεγάλης μέρας» από τον Ισθμό της Κορίνθου. Το κάλεσμα που απευθύνουν είναι πανελλαδικό και «εννοείται», όπως λένε, «ότι θα ανοιχτούν και τα διόδια για ελεύθερη διέλευσή μας».Στη λαϊκή συνέλευση Χαλκίδας, όλα ξεκινάνε με μια πρόταση του συγγραφέα Ζήση Σαρίκα: «Διψάμε για δημοκρατία και αίσθημα». Την ίδια στιγμή, στη συνέλευση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ένας πολίτης έλεγε κάτι παρεμφερές: «Έρωτας και πολιτική μόνο με τη φυσική παρουσία, όχι δι’ αντιπροσώπων».

Οι αγανακτισμένοι του Βόλου κάνουν έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με το ακόλουθο μήνυμα: ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ.ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΥΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗ


- Πηγή: Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου