για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία

για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
...................................................για το όνειρο, το όραμα για την ου-τοπία
Δεν έχουμε δεν πληρώνουμε....
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα θα γίνουν ποτάμι που θα καταλήγει στο Σύνταγμα ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου



Αγανακτισμένοι πολίτες από όλη την οργανώνονται και οργανώνουν μαζική προσέλευση στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα καταστρώνεται στρατηγικό πλάνο για τον αποκλεισμό της Βουλής, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και να δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα που θα περικυκλώσει το κοινοβούλιο την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της  διαδικασίας ψηφοφορίας του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης.Ομάδες περιφρούρησης από «Αγανακτισμένους»έχουν συσταθεί για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβοκάτσια, ενώ οργανώνουν την αμυντική θωράκιση της πορείας τους σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς.




ΟΙ Αγανακτισμένοι Θεσσαλονίκης καλούν τους αγανακτισμένους απ’ όλες τις πόλεις τις Β.Ελλάδας να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούν  σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα με το σύνθημα ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!Θα αναχωρήσου με λεωφορεία από λευκό Πύργο(Θεσ/νίκη) την Τρίτη 28/6, 22:00 για να επιστρέψουν (με την νίκη!) Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του Λευκού Πύργου μέχρι και δυο ώρες πριν την αναχώρηση.Στη Λαμία δηλώνουν ονόματα προκειμένου να μισθώσουν λεωφορείο που θα τους φέρει στο Σύνταγμα.

 Επίσης, όσοι τελικά έρθουν, θα έχουν λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την αντιμετώπιση των χημικών.ΣτοΣύνταγμα, πάντως, πολλά  χρησιμοποιημένα χημικά (από τις 15/6) έχουν κρεμαστεί ως «διακοσμητικά» αναμνηστικά σε πολλά σημεία της πλατείας. Χαρακτηριστικότερο ίσως το κείμενο που συνοδεύει ένα από αυτά: «Με λένε 515 CS. Ετος κατασκευής 1981. Με έριξαν μέσα στο ΜΕΤΡΟ», ενώ παραδίπλα βρίσκεται ένα στεφάνι και η επιγραφή: «Η Σπάρτη είναι εδώ».
Στη Θήβα πάλι, η συνέλευση των εκεί αγανακτισμένων αποφάσισε τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από πολιτικά γραφεία βουλευτών του νομού με πανό, αφίσες και συνθήματα.

Κομβόι από τον Μοριά
Οι «μοτο-αγανακτισμένοι» Πελοποννήσιοι, εκτός από τις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προγραμματίζουν να φτάσουν την Τρίτη στην Αθήνα με κομβόι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα ξεκινήσει «παραμονή της μεγάλης μέρας» από τον Ισθμό της Κορίνθου. Το κάλεσμα που απευθύνουν είναι πανελλαδικό και «εννοείται», όπως λένε, «ότι θα ανοιχτούν και τα διόδια για ελεύθερη διέλευσή μας».Στη λαϊκή συνέλευση Χαλκίδας, όλα ξεκινάνε με μια πρόταση του συγγραφέα Ζήση Σαρίκα: «Διψάμε για δημοκρατία και αίσθημα». Την ίδια στιγμή, στη συνέλευση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ένας πολίτης έλεγε κάτι παρεμφερές: «Έρωτας και πολιτική μόνο με τη φυσική παρουσία, όχι δι’ αντιπροσώπων».

Οι αγανακτισμένοι του Βόλου κάνουν έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με το ακόλουθο μήνυμα: ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ.ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΑΥΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗ


- Πηγή: Tromaktiko

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ !!



ENA VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ! ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΈΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ !! ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 25/5/20111 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ !!
ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
δημιουργία, μοντάζ: Δημήτρης Σαββαΐδης

μπράβο φίλε Δημήτρη έκανες πολύ καλή δουλειά...

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τελειωμένος και από την κοινωνία και από τους εντολείς του



Του Μιχάλη Σιάχου.

Η επίσημη έκθεση της τρόικας που τις επόμενες μέρες θα δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποτελεί κόλαφο για τον υπηρέτη της, Γιώργο Παπανδρέου, και την (προ ανασχηματισμού) κυβέρνησή του.
Καταλογίζει ξεκάθαρα απόλυτη αποτυχία στους στόχους που είχαν τεθεί, «αναγνωρίζοντας» ότι μοναδική… επιτυχία της είναι η «αφυδάτωση» του ιδιωτικού τομέα, προτείνει τη μη καταβολή της περιβόητης 5ης δόσης και εκβιάζει ωμά για ταχύτατη και άνευ όρων ψήφιση και υπηρέτηση του Μεσοπρόθεσμου.
Μάλιστα, ως υπαινιγμός για το πιο πάνω γεγονός εκλαμβάνεται και η αναφορά Μέρκελ και Σαρκοζί, μετά τη χτεσινή συνάντησή τους, ότι αναμένουν τη λεπτομερή έκθεση της τρόικας, που θα περιλαμβάνει και θέματα τα οποία δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως, αλλά και άκρως τεχνικά και επηρεάζουν το ύψος του προγράμματος καθώς και τα τεχνικά ζητήματα εφαρμογής του.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κυριολεκτικά «αδειάζεται» πολιτικά και από τους εντολείς του και από την κοινωνία, εξηγεί ως ένα βαθμό και το μπαράζ κυβερνητικών φιάσκων που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η σπουδή των Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρεν κ.λπ., να δηλώσουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Παπανδρέου και οι καταιγιστικές διαβεβαιώσεις για «σίγουρη 5η δόση» και για δρομολογημένο νέο πακέτο στήριξης, με συνεχή πάντα επίκληση της εθνικής συνεννόησης, δεν αλλάζουν τα πιο πάνω δεδομένα. Μάλλον καταδεικνύουν τον πανικό που επικρατεί και στον πυρήνα των ευρωκρατών, οι οποίοι –όπως όλα δείχνουν- επιχειρούν με πολιτικά μέσα να αποτρέψουν πάση θυσία –τουλάχιστον για την ώρα- ένα ντόμινο στην Ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός προφανώς και γνωρίζει καλά το περιεχόμενο της έκθεσης των τροϊκανών, κάτι που πιθανότατα γνωρίζει και ο κ. Σαμαράς. Με τη λαϊκή κατακραυγή να θέτει εν αμφιβόλω την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και μπροστά στη διπλή απόρριψη ο πρωθυπουργός επιχείρησε ένα ακόμα πραξικόπημα, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περάσει το Μνημόνιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να αποδείξει στους εντολείς του ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο που του έχουν αναθέσει.
Μπροστά στην άρνηση Παπούλια, επιστρατεύτηκε η «οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», η οποία θα μπορούσε –αν ο Σαμαράς εξασφάλιζε μια αμοιβαίως επωφελή συμφωνία- να αλλάξει το κλίμα, όχι στο εσωτερικό, αλλά στην Ευρωζώνη και τις αγορές που εξαντλούν την… υπομονή τους.
Ο Σαμαράς, τελικά, δεν μπήκε στο κάδρο, έκλεισε, ωστόσο, το μάτι στα «αφεντικά» ότι ένα σενάριο αλά Πορτογαλία, στο άμεσο μέλλον, μπορεί να περπατήσει.
Επίσης, η άρνηση των τεχνοκρατών, που όλο το προηγούμενο διάστημα αποθεώθηκαν από το σύστημα, να μπουν στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αποδεικνύει περίτρανα το επερχόμενο αδιέξοδο και το βραχύβιο της όποιας πρόσκαιρης κυβερνητικής λύσης. Η καταφυγή, αφού πρώτα εξαντλήθηκαν όλες οι άλλες πιθανότητες, στο «παλιό - δοκιμασμένο» ΠΑΣΟΚ, με σενάρια, μάλιστα, αποστασίας και Ιουλιανών, μόνο αδιέξοδο και πανικό ομολογεί.
Η τρόικα και οι δανειστές απαιτούν άνευ όρων παράδοση της χώρας. Απαιτούν γη και ύδωρ. Απαιτούν συναίνεση, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι όσα έρχονται θα τροφοδοτήσουν ακόμα περισσότερο την κοινωνική αγανάκτηση. Ξέρουν καλά ότι η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και καταστροφική, όποιο διαχειριστή και αν βρουν. Η ραγδαία φτωχοποίηση θα πολλαπλασιάσει τις πλατείες, θα κάνει καθημερινά όλο και πιο εκρηκτική την οργή. Τα μηνύματα των αγανακτισμένων είναι ήδη σαφή και έχουν ληφθεί. Ξέρουν ότι ο κόσμος στους δρόμους θα πολλαπλασιάζεται και θα γίνεται όλο και πιο ορμητικός, όλο και πιο σαρωτικός.
Η κυβέρνηση, παρά τα φτιασιδώματα του ανασχηματισμού, έχει ημερομηνία λήξης, η οποία έρχεται όλο και πιο κοντά όσο αυξάνονται οι πλατείες.

εφημερίδα Ο ΔΡΟΜΟΣ 

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Χρειαζόμαστε άμεσα μια επανάσταση



-
Ζούμε σε μια αγοραία, παρηκμασμένη πολιτιστικά εποχή ηθικής αναλγησίας και βαρβαρότητας, όπου ο στείρος ατομικός ωφελιμισμός και ο άφρων αγώνας για πολιτική και οικονομική εξουσία, κυριαρχία και δύναμη, συνεπικουρούμενοι από έναν τυφλό και κενόδοξο, έως και αλαζονικό παρωπιδισμό, έχουν αναγορευθεί σε ύπατες αξίες της τεχνοκρατικά υψιπετούς, αλλά ηθικά χαμέρπουσας, τραβεστικής κατά τα άλλα, σύγχρονης κοινωνίας μας της πλυσεγκεφαλικής κατανάλωσης και της μιμητικής ευήθειας του «ιν» και του «ίμιτζ».

Η έλλειψη ζωντανών, παραδειγματικών κανόνων και προτύπων μιας έλλογης και σώφρονος αρετής και μια νουνεχούς ηθικής που θα μπορούσαν να βγάλουν τη σημερινή νοσηρή κοινωνία μας από το τέλμα της πολιτιστικής βαρβαρότητας και αφροσύνης προτρέπει άμεσα στην ανάγκη επανασύνδεσή μας με το ρεύμα των αιώνιων ηθικών αξιών και αρετών που με μεστή λιτότητα, διεισδυτικότητα και σαφήνεια διατύπωσαν οι αρχαίοι σοφοί πρόγονοί μας.

Χρειαζόμαστε άμεσα μια πολιτιστική επανάσταση, μια πνευματική αναγέννηση, μια εμβάπτισή μας στα διαυγή ύδατα της ζωντανής μας παράδοσης, για να να καθαρθούμε από τις μιασματικές προλήψεις και προκαταλήψεις μας και να αποτινάξουμε από πάνω μας όλα τα ξένα, αφύσικα δάνεια των δυσαρμονικών και αμέτρων Ιουδαιοχριστιανικών προτύπων και προτροπών που ταλανίζουν την ψυχική και πνευματική υγεία μας, στοιχειώνοντας νοσηρά τα συναισθήματά μας κι εξευτελίζοντας με τον παραλογισμό τους τη σκέψη μας εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.

Χαράλαμπος Σ. Π.